poniedziałek, 2 marca 2020

Placki bananowo-orzechowe bez cukru


Składniki (na 3-4 porcje):

  • 200 g mąki pszennej
  • 170 ml mleka
  • 2 jajka
  • 1 mocno dojrzały banan
  • 20 g orzechów włoskich
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Do podania:
  • 1 banan pokrojony w plastry
  • jogurt naturalny
  • siekane orzechy włoskie

Przygotowanie:

Banana obieramy ze skórki i rozgniatamy widelcem na papkę. Orzechy siekamy i dodajemy do banana razem z mąką, proszkiem do pieczenia, jajkami i mlekiem. Mieszamy do połączenia składników.

Smażymy na suchej patelni na rumiano z obu stron. Podajemy z jogurtem naturalnym, bananem i posiekanymi orzechami.

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza